Mokkapalat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mokkapalat on klassikkoherkku ja kaikenikäisten ikisuosikki. Perinteisten mehevien mokkapalojen päälle tulee kahvi-kaakaokuorrutus ja koristeeksi nonparelleja.
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 4 rkl | vahvaa kahvia |
| 5 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| Pinnalle | |
| nonparelleja | |
- 1.
Sulata pohjan margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
- 2.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
- 3.
Sulata kuorrutuksen margariini. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.
Mokkapalat on klassikkoherkku ja kaikenikäisten ikisuosikki. Perinteisten mehevien mokkapalojen päälle tulee kahvi-kaakaokuorrutus ja koristeeksi nonparelleja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 4 rkl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | maitoa |
Kuorrutus | |
| 75 g | margariinia |
| 4 rkl | vahvaa kahvia |
| 5 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
Pinnalle | |
| nonparelleja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata pohjan margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 4 kpl kananmunaa 2 1/2 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja 4 rkl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl maitoa - 2
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
- 3
Sulata kuorrutuksen margariini. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 4 rkl vahvaa kahvia 5 dl tomusokeria 2 rkl kaakaojauhetta nonparelleja
Ravintosisältö
230
Energiaa kcal
964
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
230
Energiaa kcal
964
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























