Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mokkapalat

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Mokkapalat on klassikkoherkku ja kaikenikäisten ikisuosikki. Perinteisten mehevien mokkapalojen päälle tulee kahvi-kaakaokuorrutus ja koristeeksi nonparelleja.

Ainekset

200 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa

Kuorrutus

75 g
margariinia
4 rkl
vahvaa kahvia
5 dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta

Pinnalle

nonparelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata pohjan margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.

200 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa
2

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä pohja.

3

Sulata kuorrutuksen margariini. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.

75 g
margariinia
4 rkl
vahvaa kahvia
5 dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
nonparelleja
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 26.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

230

964

8,3 g

2,3 g

35,3 g

27,0 g

0,8 g

3,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli