Mokkapalat

arvosana5/5

(5)arviota
24 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mokkapalat on klassikkoherkku ja kaikenikäisten ikisuosikki. Perinteisten mehevien mokkapalojen päälle tulee kahvi-kaakaokuorrutus ja koristeeksi nonparelleja.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
4 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa

Kuorrutus

75 gmargariinia
4 rklvahvaa kahvia
5 dltomusokeria
2 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

nonparelleja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata pohjan margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    4 kplkananmunaa
    2 1/2 dlsokeria
    4 dlvehnäjauhoja
    4 rklkaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä pohja.

  3. 3

    Sulata kuorrutuksen margariini. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    4 rklvahvaa kahvia
    5 dltomusokeria
    2 rklkaakaojauhetta
    nonparelleja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä