Maustesokeroidut vappumunkit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maustesokeroidut vappumunkit
Play

Maustesokeroidut vappumunkit

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Piristä perinteiset munkkirinkilät kierittelemällä ne vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla maustetussa sokerissa.

Ainekset

50 g
Margariinia
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
7 dl
Vehnäjauhoja

paistamiseen

1 l
Rypsiöljyä

koristeluun

3 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja rasva. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia ja nosta takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

50 g
Margariinia
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
7 dl
Vehnäjauhoja
2

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Leivo pötköksi ja jaa noin 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi, tee keskelle reikä ja muotoile renkaiksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja peitä liinalla. Anna munkkien kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

3

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Voit tarkistaa öljyn lämpötilan mittarilla tai leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Uppopaista muutama munkki kerrallaan kullanruskeiksi. Käännä paiston puolivälissä, jotta munkit paistuvat tasaisesti. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

1 l
Rypsiöljyä
4

Sekoita kulhossa 3 desiä sokeria ja 2 tl haluamaasi maustetta. Pyöritä lämpimät munkit maustetussa sokerissa.

3 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria
5

Vinkki: Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos öljy kuumenee liikaa ja alkaa savuta, siirrä kattila pois liedeltä. Jos rasva leimahtaa, tukahduta se kattilan kannella. Älä koskaan käyttää vettä rasvapalon sammuttamiseen.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

863

206

3,8 g

1,1 g

36,2 g

8,5 g

1,3 g

5,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 pakettia (25 g) hiivaa,

1 tl Suolaa,

0,5 rkl Kardemummaa,

1 l Rypsiöljyä,

3 dl Sokeria,

2 tl Kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli