Uunimunkit karkkikuorrutteella

arvosana5/5

(2)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Paistamalla munkit uunissa säästyt rasvankäryltä ja paistat kerralla enemmän. Mehevien munkkien kuorrutteissa maistuvat kermakaramelli, lakritsi sekä vaahtokarkki.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) hiivaa
1 kplkananmuna
3/4 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
50 gvoita tai leivontamargariinia

Lisäksi

vehnäjauhoja

Voiteluun

2 dlrypsiöljyä

Kermakaramellikuorrute (6 munkille)

110 g(½ ps) kermakaramelleja (omar)
1 dl(½ prk) kuohukermaa
nonparelleja

Kermalakritsikuorrute (6 munkille)

152 g(8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
1 dl(½ prk) kuohukermaa
tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna

Vaahtokarkkikuorrute (6 munkille)

100 gvaahtokarkkeja
1 rklvettä
ranskalaisia pastilleja murskattuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    1 kplkananmuna
    3/4 dlsokeria
    1 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    7 dlvehnäjauhoja
    50 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa ja muotoile tasapaksuksi tangoksi. Jaa taikina 16 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Litistä pullat ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    vehnäjauhoja
  3. 3

    Paina pullien keskelle sormella reikä ja venytä isoiksi rinkeleiksi.

  4. 4

    Mittaa öljy kulhoon ja kasta munkit siinä. Nosta munkit leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlrypsiöljyä
  5. 5

    Mittaa Omar-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle nonparelleja.

    MääräAinesosa
    110 g(½ ps) kermakaramelleja (omar)
    1 dl(½ prk) kuohukermaa
    nonparelleja
  6. 6

    Mittaa Kick-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja turkinpippureita.

    MääräAinesosa
    152 g(8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
    1 dl(½ prk) kuohukermaa
    tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna
  7. 7

    Mittaa vaahtokarkit ja vesi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa (800 W, 30 sekuntia), sekoita ja toista. Kuorrute on valmis, kun vaahtokarkit ovat juuri ja juuri sulaneet. Käytä kuorrute välittömästi. Kasta munkit kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja ranskalaisia pastilleja.

    MääräAinesosa
    100 gvaahtokarkkeja
    1 rklvettä
    ranskalaisia pastilleja murskattuna

Hyvästi hävikki: Jos karamelli- ja lakritsikuorrutteita jää, niillä voi tehdä munkkien pintaan raitoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kardemummaa, vehnäjauhoja, 110 g (½ ps) kermakaramelleja (Omar), nonparelleja, 152 g (8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (Kick), Tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna , 100 g vaahtokarkkeja, ranskalaisia pastilleja murskattuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä