Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa ja muotoile tasapaksuksi tangoksi. Jaa taikina 16 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Litistä pullat ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Paina pullien keskelle sormella reikä ja venytä isoiksi rinkeleiksi.
Mittaa öljy kulhoon ja kasta munkit siinä. Nosta munkit leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Mittaa Omar-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Mittaa Kick-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja turkinpippureita.
Mittaa vaahtokarkit ja vesi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa (800 W, 30 sekuntia), sekoita ja toista. Kuorrute on valmis, kun vaahtokarkit ovat juuri ja juuri sulaneet. Käytä kuorrute välittömästi. Kasta munkit kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja ranskalaisia pastilleja.
Hyvästi hävikki: Jos karamelli- ja lakritsikuorrutteita jää, niillä voi tehdä munkkien pintaan raitoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1253
19,6 g
5,7 g
25,9 g
5,2 g
1,1 g
4,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kardemummaa,
vehnäjauhoja,
110 g (½ ps) kermakaramelleja (Omar),
nonparelleja,
152 g (8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (Kick),
Tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna ,
100 g vaahtokarkkeja,
ranskalaisia pastilleja murskattuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli