Churrot

arvosana5/5

(1)arvio
20 Kappaletta

60 min

Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
100 gvoita tai margariinia
1/4 tlsuolaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa

Paistamiseen

1 lrypsiöljyä

Pinnalle

1/2 dlsokeria
1/2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvettä
    100 gvoita tai margariinia
    1/4 tlsuolaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.

    MääräAinesosa
    1 lrypsiöljyä
  3. 3

    Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlkanelia
    1/2 dlsokeria

Vinkki: Pursotinpussissa voi halutessaan käyttää keskikokoista tähtityllaa, jolloin tankojen pintaan saa kauniin kuvion.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
15.3.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä