Churrot
60 min

Nappaa talteen!
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.
| 2 1/2 dl | vettä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 l | rypsiöljyä |
| Pinnalle | |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
- 1.
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
- 2.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.
- 3.
Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
Paistamiseen | |
| 1 l | rypsiöljyä |
Pinnalle | |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
Valmistus
- 1
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vettä 100 g voita tai margariinia 1/4 tl suolaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 kpl kananmunaa - 2
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.
Määrä Ainesosa 1 l rypsiöljyä - 3
Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl kanelia 1/2 dl sokeria
Vinkki: Pursotinpussissa voi halutessaan käyttää keskikokoista tähtityllaa, jolloin tankojen pintaan saa kauniin kuvion.
Ravintosisältö
82
Energiaa kcal
345
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,2 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
82
Energiaa kcal
345
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,2 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























