Churrot | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Churrot

Churrot
Kappaleita
20
Valmistusaika
Tunti
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa

PAISTAMISEEN

1 l
rypsiöljyä

PINNALLE

1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia

Herkut maistuvat myös suklaaseen dipattuna.

Vinkki: Pursotinpussissa voi halutessaan käyttää keskikokoista tähtityllaa, jolloin tankojen pintaan saa kauniin kuvion.

Näin teet

1

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.)

1 l
rypsiöljyä
3

Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.

1/2 tl
kanelia
1/2 dl
sokeria
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj325 6493
Energiaa kcal78 1551
Rasvaa4.6 g92.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.3 g26.0 g
Hiilihydraatteja6.1 g122.0 g
Sokereita0.2 g4.0 g
Kuituja0.3 g6.0 g
Proteiinia3.0 g60.0 g
Suolaa0.2 g3.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l rypsiöljyä

  • 0.5 dl sokeria

  • 0.5 tl kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj325 6493
Energiaa kcal78 1551
Rasvaa4.6 g92.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.3 g26.0 g
Hiilihydraatteja6.1 g122.0 g
Sokereita0.2 g4.0 g
Kuituja0.3 g6.0 g
Proteiinia3.0 g60.0 g
Suolaa0.2 g3.8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l rypsiöljyä

  • 0.5 dl sokeria

  • 0.5 tl kanelia

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.