Churrot | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Churrot
Play

Churrot

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa

paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

pinnalle

1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.)

1 l
rypsiöljyä
3

Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.

1/2 tl
kanelia
1/2 dl
sokeria

Herkut maistuvat myös suklaaseen dipattuna.

Vinkki: Pursotinpussissa voi halutessaan käyttää keskikokoista tähtityllaa, jolloin tankojen pintaan saa kauniin kuvion.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 22.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

325

78

4,6 g

1,3 g

6,1 g

0,2 g

0,3 g

3,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l rypsiöljyä,

0,5 dl sokeria,

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli