Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Churrot

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churroja syödään Espanjassa aamupalaksi, mutta ne ovat oiva vaihtoehto perinteisille vappumunkeille. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa

PAISTAMISEEN

1 l
rypsiöljyä

PINNALLE

1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen joko käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja lisää kädenlämpöisen taikinan joukkoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vettä
100 g
voita tai margariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.)

1 l
rypsiöljyä
3

Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. Pursota taikinasta varovasti öljyyn sormen paksuisia 10−15 cm pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksien avulla. Paista kerrallaan noin 5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkkitangot reikäkauhalla padasta ja kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa tuoreena sellaisinaan tai dippaa sulatettuun suklaaseen.

1/2 tl
kanelia
1/2 dl
sokeria

Herkut maistuvat myös suklaaseen dipattuna.

Vinkki: Pursotinpussissa voi halutessaan käyttää keskikokoista tähtityllaa, jolloin tankojen pintaan saa kauniin kuvion.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

83

348

4,8 g

2,8 g

8,2 g

2,3 g

0,3 g

1,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli