Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunirösti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Röstin kypsentäminen uunissa on vaivatonta.

Ainekset

500 g
Uuniperunoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Timjamia
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla. Raasta perunat hienoksi raasteeksi. Pane raaste siivilään, mausta suolalla. Puserra neste pois. Yhdistä perunaraaste ja muut ainekset. Levitä seos ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

550

4,8 g

0,5 g

16,8 g

1,0 g

1,3 g

3,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Timjamia,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli