Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arjen pikapelastajat

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.2.2024
|
Muokattu: 5.2.2024
Kaupallinen yhteistyö / Philadelphia. Uuden Philadelphia Sipuli & Yrtit -tuorejuuston avulla valmistat herkullisen pastan mutkattomasti. Valitse näistä pastoista makuusi sopivin – tai kokeile kaikkia kolmea!

Nduja-pastassa on lämmittävää tulisuutta

Tuorejuusto pyöristää luonteikkaan nduja-salamitahnan tulisuutta, ja kaksikko muodostaakin valkosipulin kanssa niin maukkaan pohjan pastakastikkeelle, että juuri muuta ei tarvita! Sattumina kastikkeessa maistuvat kirsikkatomaatit.

Hyvän suolaisen lisän pastaan tuovat kaprikset, mutta jos ne eivät kuulu suosikkeihisi, jätä ne pois ja korvaa ripauksella suolaa. Raasta pasta-annosten päälle tarjoiluvaiheessa parmesaania tai muuta maukasta juustoa, ja revi pinnalle halutessasi myös tuoretta basilikaa.

Täyteläinen nduja-kirsikkatomaattipasta
4 annosta, valmistusaika 15 min

  • 350 g pastaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl nduja-salamitahnaa
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 175 g (1 rs) Philadelphia Sipuli & Yrtit -tuorejuustoa
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kapriksia

Lisäksi: juustoraastetta, basilikaa

  1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli ja paista sekoitellen noin 1 minuutin ajan. Lisää nduja ja kirsikkatomaatit. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää pastan keitinvesi ja tuorejuusto. Sekoittele, jotta tuorejuusto sulaa joukkoon tasaisesti. Lisää joukkoon suola ja kaprikset.
  3. Valuta pasta ja sekoita joukkoon kastike. Viimeistele annokset halutessasi parmesaanilla tai muulla maukkaalla juustoraasteella sekä tuoreella basilikalla.

Katkarapupastassa on mukavasti pehmeyttä ja rapeutta

Katkarapupastan salaisuus on hauska vastakohtaisuus: valmiin annoksen päälle ripoteltava leipämuruseos tuo tuorejuustokastikkeen pehmeyteen kivan rapean vastinparin. Leipämuruseoksen valmistaminen voi tuntua ajatuksena työläältä, mutta se vie vain hetken, ja taatusti kannattaa. Kirpakkaan mausteinen muru nostaa arki-illan perusruoan ihan uudelle tasolle. Myös kastikkeen valmistaminen on supernopeaa – katkarapupussin sisältö vain kaadetaan jäisenä kastikepohjan joukkoon, ja kastike lämmitetään tarjolle.

Sitruunainen katkarapupasta
4 annosta, valmistusaika 20 min

  • 350 g pastaa

Muruseos:

  • 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • 1½ dl pankomuruja tai leipämuruja
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa

Kastike:

  • 175 g (1 rs) Philadelphia Sipuli & Yrtit -tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ½ dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl sokeria
  • 1 pss (180 g) kypsiä jäisiä katkarapuja

    1. Tee ensin muruseos. Raasta sitruunan kuori, hienonna tilli, kuori ja puolita valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy pannulla, laita pannulle valkosipuli ja leipämurut. Paista, kunnes leipämurut ovat saaneet hieman väriä. Kaada murut kulhoon, poista valkosipuli. Mausta sitruunankuorella, tillillä (1 rkl) ja suolalla. Jätä odottamaan.
    2. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeiden mukaan.
    3. Tee kastike pastan kiehumisen puolivälissä. Lusikoi tuorejuusto pieneen kattilaan, purista joukkoon sitruunanmehua ja lisää mukaan pastan keitinvettä. Mausta tillillä, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Kuumenna ja sekoita samalla tasaiseksi. Kaada joukkoon jäiset katkaravut. Sekoittele hiljalleen, kunnes ravut ovat sulaneet ja lämmenneet.
    4. Valuta pasta, kaada kastike pastan joukkoon. Ripottele muruseosta lautasille pasta-annoksien päälle.

Paprikapastan juju on uunissa paahtaminen

Maukas kasvispasta onnistuu pikana ja pienellä vaivalla, kun pastakastikkeen pohjana käyttää maustettua tuorejuustoa. Paprikat ja valkosipulinkynnet sopivat tämän tuorejuuston täyteläiseen makumaailmaan loistavasti. Vartti uunissa riittää korostamaan paprikoiden makeutta ja pehmentämään valkosipulin makua. Paahtamisen jälkeen paprikat ja valkosipulinkynnet soseutetaan sileäksi kastikkeeksi tuorejuuston ja mausteiden kanssa. Rouhittu manteli ja tuore persilja viimeistelevät herkulliset annokset.

Paahteinen paprikapasta
4 annosta, valmistusaika 20 min

  • 350 g pastaa

  • 500 g (2–3) punaista paprikaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¾ dl kuorittuja manteleita
  • 175 g (1 rs) Philadelphia Sipuli & Yrtit -tuorejuustoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ½ dl pastan keitinvettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi: persiljaa

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele paprikat, halkaise ne, poista siemenet ja pilko isoiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita valkosipulinkynnet ja paprikat kuori ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle, sivele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi mantelit veitsellä.
  3. Lusikoi pieneen teräskattilaan tuorejuusto. Lisää tomaattipyree, sitruunanmehu ja pastan keitinvesi. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Lisää paahdetut paprikat ja valkosipulinkynnet kattilaan ja soseuta kastike sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon. Viimeistele annokset rouhituilla manteleilla ja hienonnetulla persiljalla.