Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hotellipäällikkö Riina Ojanen pisti aamiaisbuffan ruokahävikin kuriin

Teksti:
Anitra Rönkkö
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Porin Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Riina Ojanen, 42, keksi innostavan tavan pienentää ruokahävikkiä.

Riina Ojanen suunnitteli Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa näyttelyn, joka opasti asiakkaita ruokahävikin vähentämiseen.

"Arvostan tekoja enemmän kuin seminaareissa nyökyttelyä. Idea ruokahävikin vähentämiseen syntyi, kun hotellimme haki Green Key -sertifikaattia. Siinä puhutaan ympäristötietoisuuden kasvattamisesta. Keksin pyytää opiskelijoita selvittämään, minkälaista jätettä hotellissa syntyy. Kävi ilmi, että yksi asiakas jättää aamiaisella lautaselleen noin 116 grammaa ruokaa eli yhden banaanin tai neljän nakin verran.

Halusin tehdä ruokahävikistä näkyvän, joten teimme opiskelijoiden kanssa näyttelyn. Havainnollistimme muovailuvahasta tehtyjen nakkien ja banaanien avulla, kuinka paljon lautaselle jää. Lisäksi teimme julisteet: ota se minkä syöt, käytä samaa lautasta ja kuppia uudelleen, suosi lähi- ja kasvisruokaa.

Hävikki väheni. Sain soittoja ihmisiltä, että tämä on ihan mahtavaa.

Kävimme myös jätehuoltofirman kanssa läpi, mihin esimerkiksi minttupuskan muovikääre menee. Sillä tavalla sekajätteen määrä on vähentynyt.

Kai maar minulla on vihreä arvomaailma. Kerskakulutuksen aika on ohi. Jos pienet lapsetkin ymmärtävät, että ruokaa ei saa jättää, kyllä meidänkin pitää.

Yleinen asenteeni elämään on se, että haluan toisille hyvää. Puhun paljon ja päässä on kauhea meteli, joten tykkään joogata Yyterissä ja Kirjurinluodossa. Silloin pää hiljenee."

S-ryhmän Paras paikka elää -ohjelma sisältää sata tekoa Suomen hyväksi. Yksi niistä on se, että S-ryhmä auttaa asiakkaita vähentämään ruokahävikkiään. Lisäksi S-ryhmä on sitoutunut vähentämään 15 prosenttia omasta toiminnastaan syntyvää ruokahävikkiä vuoteen 2020 mennessä. Lue lisää Paras paikka elää -ohjelmasta

Lisää aiheesta