Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kutsu vihervoima pääsiäispöytään – herkkusuiden maukkaat reseptit Bimiltä®!

Teksti:
Bimi®
Kuvat:
Bimi®
Julkaistu: 4.3.2024
|
Muokattu: 15.3.2024
Kaupallinen yhteistyö / Bimi®. Valloita värikäs pääsiäispöytä vihreällä supervihanneksella. Nappaa kevään kutsuva menu testiin ja herkuttele parsakaalipiirailla, umamisella misomarinadilla ja kaurakermaisella parsakaalirisotolla. Nauti käsinpoimittu Bimi® varsineen kaikkineen!

Herkullinen yhdistelmä pähkinäisyyttä ja makeutta

Kevään maukkain salaisuus on paljastunut – Bimi® vie pääsiäisjuhlan makuelämykset uudelle tasolle. Käsinpoimittu Bimi® on muita lajikkeita makeampi, joten rapsakan rapeat parsakaalit tarjoavat herkullisen yhdistelmän pähkinäisyyttä ja makeutta. Nopea valmistus tekee niistä täydellisen lisän niin juhlakauteen kuin arkeen. Tiesithän, että Bimiä® ei myöskään tarvitse pilkkoa? Voit syödä sen varresta kukintoon.

Pääsiäinen ei ole ainoastaan kevään odotetuin ruokajuhla, vaan se merkitsee myös kevään grillikauden alkua. Kun aurinko alkaa lämmittää ja päivät pitenevät, suomalaiset kaivavat innoissaan grillit talviteloilta. Bimi® on luotettava grillisuosikki, mutta maistuu myös niin höyrytettynä, paistettuna kuin ihan sellaisenaan. Se on nappivalinta pääsiäiseen, sillä se täyttää ravinteilla ja tuo väriä pöytään.

Anna parsakaalin loistaa pääsiäispöydässä

Pääsiäinen on täynnä iloa ja herkkuja, ja loistavin tapa juhlistaa kevään saapumista on värittää pöytä maukkaalla Bimi®-parsakaalilla. Vihreä supervihannes on täydellinen valinta pääsiäispöydän kruunuksi. Kevätmenuun kolme reseptiä nostavat monikäyttöisen ja ravinteikkaan parsakaalin ansaitsemaansa päärooliin.

Pienet parsakaalipiiraat ovat maukas alkupala aterialle, mutta ne toimivat myös helppona suolaisena välipalana. Lisukkeeksi parsakaalien päälle sopii umaminen misomarinadi, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kaurakermainen parsakaalirisotto hurmaa pääruokana niin vegaanit kuin muutkin pääsiäisen juhlijat. Voit napata Bimi®-parsakaalit helposti ostoskoriisi s-kaupat.fi-verkkokaupasta.

Bimi®-parsakaalipiiraat
Pääsiäispöydän pieni alkupala tai maukas välipala

Ainekset:

  • 200g Bimi®-parsakaalia
  • 1 paketti valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa
  • 200g Cambozola-juustoa (tai blue brietä)
  • Suolaa ja pippuria

    1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
    2. Keitä Bimejä® noin minuutin ajan kiehuvassa vedessä.
    3. Ota paketti sulanutta valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa, leikkaa se neljään suorakaiteen muotoiseen osaan ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
    4. Asettele keitetyt Bimit® vuorotellen kukinto ja varsi vastakkain. Lisää päälle ohuita siivuja Cambozola-juustoa. Peitä herkät kärjet juustolla, jotta ne eivät pala.
    5. Mausta rouhaisulla mustapippuria ja ripauksella merisuolaa ja paista kuumassa uunissa noin 8 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi raikkaan ja hapokkaan rucolasalaatin kanssa.

Misomarinoidut Bimi®-parsakaalit Vartissa valmistuva lisuke, joka sopii myös grillattavaksi

Ainekset:

  • 2 pakettia Bimi®-parsakaaleja
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1,5 rkl tummaa misotahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • Paahdettuja mantelilastuja

    1. Levitä Bimi®-parsakaalit uunivuokaan.
    2. Sekoita kulhossa yhteen valkosipuli, inkivääri, misotahna, oliiviöljy, seesamiöljy, riisiviinietikka, soijakastike ja chilihiutaleet.
    3. Kaada marinadi parsakaalien päälle ja sekoita. Paista uunissa 200 asteessa 10 min. Laita päälle paahdettuja mantelilastuja ja hieman chilihiutaleita. Nauti pääruoan kanssa.

Bimi®-parsakaalirisotto
Raikas, täyteläinen ja vihervoimalla viimeistelty vegaaninen pääruoka

Ainekset:

  • 1 pkt Bimi®-parsakaalia
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl risottoriisiä
  • 6-7 dl kuumaa kasvislientä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 dl kaurakermaa (+ suolaa)

    1. Paloittele Bimi®-parsakaali kolmeen tai neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.

    2. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista Bimi®-parsakaalia muutama minuutti niin, että se hieman pehmenee, mutta säilyy edelleen napakkana. Siirrä syrjään odottamaan.

    3. Lisää pannulle öljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää riisi ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kuumaa kasvislientä pienissä erissä koko ajan pannun pohjia myöten sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Riisin kypsyminen vie noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Täydellisen risoton koostumus on pehmeän puuromainen ja riisissä on vielä aavistus purutuntumaa.

    4. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pannulle ravintohiivahiutaleet, kaurakerma ja paistetut Bimi®-parsakaalit. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. 

    5. Tarjoile risotto heti sellaisenaan.