Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lisää mahdollisuuksiasi tulla savuttomaksi ja nikotiinittomaksi

Teksti:
Nicotinell
Kuvat:
Nicotinell
Julkaistu: 29.1.2024
|
Muokattu: 4.3.2024
Kaupallinen yhteistyö / Nicotinell. Alkuvuosi on hyvä aika rohkeille ratkaisuille! Joskus lujinkaan tahdonvoima ei kuitenkaan riitä. Silloin kannattaa turvautua nikotiinikorvaushoitolääkkeisiin. Niitä on tärkeää käyttää oikealla tavalla, jos todella haluat savuttomaksi ja nikotiinittomaksi.

Tutkimukset todistavat, että kun olet ollut kuukauden savuttomana, on mahdollisuutesi irtautua tupakasta lopullisesti jo viisinkertaistunut.

Haaveissa savuton ja nikotiiniton elämä? Toimi näin

1. Suunnittele ja valmistaudu
Jos suunnittelet savuttomaksi ja nikotiinittomaksi ryhtymistä, on tärkeää suunnitella lopettaminen etukäteen. Nikotiini, jota on esimerkiksi savukkeissa, aiheuttaa riippuvuutta. Monet aliarvioivat sen, miten vaikeaa on lopettaa tupakointi ja kestää vieroitusoireet.

2. Harkitse nikotiinikorvaushoitoa
Kova tahto edistää luonnollisesti edellytyksiäsi, mutta nikotiinikorvaushoidolla voit antaa itsellesi vielä paremmat mahdollisuudet onnistua. Nikotiinia sisältävillä korvaushoitotuotteilla saat elimistöösi nikotiinia hallittuna annoksena, joka riittää lieventämään fyysisiä vieroitusoireita. Tällä tavoin voit itse keskittyä lopettamisen henkiseen puoleen.

3. Ole kärsivällinen
Monet ovat yrittäneet lopettaa useita kertoja ennen kuin ovat onnistuneet – se on normaalia. Joiltakin voi mennä pitkäkin aika päästä kokonaan eroon nikotiinintarpeesta. Yksi tai useampi epäonnistunut yritys lopettaa ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi nyt onnistua!

Nikotiinikorvaushoidon oikeanlainen käyttö auttaa onnistumaan – vinkit lääkepurukumin ja imeskelytabletin käyttöön

Kuten kaikkia itsehoitolääkkeitä tulee myös nikotiinikorvaushoitovalmisteita käyttää oikein. On tärkeää lukea nikotiinikorvaushoitotuotteiden pakkauksen mukana tuleva pakkausseloste ja seurata tarkasti ohjeita. Huomioi myös seuraavat vinkit imeskelytabletin ja lääkepurukumin oikeaan käyttöön:

Siirrä imeskelytabletti välillä poskeen

Nicotinell-imeskelytablettien kohdalla paras tapa saada toivottu vaikutus aikaan on tämä: aseta nikotiini-imeskelytabletti suuhusi ja odota kunnes tunnet vahvan nikotiininmaun. Siirrä sen jälkeen imeskelytabletti posken ja ikenien väliin, kunnes voimakas maku on heikentynyt. Tässä vaiheessa jatka imeskelyä. Toistettuasi tätä noin 30 minuutin ajan on tabletti sulanut kokonaan.

Imeskelytabletista voi vapautua suuhusi enemmän nikotiinia kuin limakalvoilta pystyy imeytymään, minkä vuoksi saatat päätyä nielemään nikotiinia. Jos alat tuntea kutinaa kurkussa, jos saat närästystä, hikan tai ilmaa vatsaasi, jos koet liiallista syljeneritystä tai suutasi alkaa poltella, pidä imeskelytablettia pidempään posken ja ikenen välissä.

Pidä lääkepurukumin pureskelussa taukoja

Nicotinell-lääkepurukumia kannattaa pureskella sen aikaa, että tunnet vahvan nikotiininmaun. Anna sitten purukumin levätä suussa, posken ja ikenien välissä niin pitkään, että maku alkaa heikentyä ennen kuin alat uudestaan pureskella.

Lääkepurukuminkin tapauksessa on tärkeää pitää taukoja eikä pureskella purukumia vimmatusti koko ajan – se ei näet paranna tuotteen tehoa. Toista noin 30 minuutin ajan.

Luonnollisesti on purukuminkin pureskelussa syytä pitää pidennettyjä taukoja, jos tunnet huonoa oloa kurkussa tai vatsassa.

Anna itsellesi mahdollisuus savuttomuuteen ja nikotiinittomuuteen – Nicotinell on tukenasi

Anna itsellesi kunnon mahdollisuus ja parhaat edellytykset päästä savuttomuuteen ja nikotiinittomuuteen käyttämällä Nicotinell-nikotiinikorvaushoitotuotteita – oikealla tavalla. Hae motivaatiota vaikkapa juuri sinulle merkittävistä asioista: uudesta vuodesta, uudesta liikuntaharrastuksesta, oman hyvinvoinnin lisäämisestä tai ihan vaan kyllästymisestä savuun ja riippuvuuteen.

Myös terveydenhuollon ammattilaisen neuvonta saattaa parantaa tupakoinnin lopettamisen onnistumista. Onnea matkaan, et ole yksin!

Lähde: www.terveyskirjasto.fi

*Nicotinell auttaa tupakoinnin lopettamisen yhteydessä vieroitusoireisiin. Sisältää nikotiinia. Noudata annosteluohjeita. Ei alle 18-vuotiaille eikä tupakoimattomille. Älä tupakoi käyttäessäsi Nicotinelliä. Älä käytä, jos olet allerginen jollekin tuotteen aineelle tai jos olet tupakoimaton. Jos sinulla on sydän- ja verenkiertoelimistönsairaus, diabetes tai jokin muu sairaus, tai jos olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärin kanssa. Katso Nicotinell-valmisteiden sisältämien apuaineiden erityisvaroitukset pakkausselosteesta. Haittavaikutuksena voi ilmetä huimausta, päänsärkyä, ruoansulatushäiriöitä ja kurkkuvaivoja, yskää, unettomuutta, purukumia käytettäessä leukalihasten kipua ja laastareita käytettäessä myös ihoärsytystä. Lue pakkausseloste. Itsehoitolääke. Perustuu 14.4.2023 päivitettyihin valmisteyhteenvetoihin.

Lisätiedot: Haleon Finland Oy, puh: 0800 77 40 80, sähköposti: mystory.nd@haleon.com Tavaramerkit ovat Haleonin omistamia tai sille myönnettyjä lisenssejä. ©2023 Haleon tai sen lisenssinantaja. PM-FI-NICOT-24-00009*