Lähituotettua leipää kotimaisesta viljasta – vuodesta 1893 lähtien
Maalahden Limppu -leipää on valmistettu samalla reseptillä jo vuodesta 1893 asti. Bagar-Kalle toimitti itse 1900-luvun alussa tuotteet polkupyörällä lähialueelle kauppoihin, myöhemmin hänen tyttärensä Anna laajensi toiminta-aluetta Vaasan satamaan ja torille, liikkuen veneellä. Saaristolaisleivän nimellä alkuun kulkenut limppu sai jo sata vuotta sitten nimekseen Maalahden Limppu, niin tuttu näky leipurin tytär oli myös Vaasan torilla.
Bagar-Kallesta ja hänen tyttärestään on jo aika jättänyt, mutta Maalahden Limppu leivotaan edelleen kotimaisesta viljasta, perheyrityksen luotsaamana. Limppu on runsaskuituinen, vegaaninen, laktoositon ja maidoton, ja se leivotaan aitoon ruisjuureen ilman säilöntä- ja lisäaineita. Silti sen erinomainen säilyvyys tekee siitä riittoisan ja monipuolisen herkun.
Pakkauskokoja löytyy neljä erilaista, joista kaksi on näppärästi valmiiksi viipaloitu. Pienempi pakkauskoko riittää yhden tai kahden hengen tarpeisiin, isommat koot ovat toimivia isommissa talouksissa ja juhlien järjestäjille. Osoitteesta s-kaupat.fi tilaat viipaloidun Maalahden Limppu -leivän helposti ja nopeasti kotiin kannettuna.
3+1 kesäreseptiä joissa Maalahden Limppu loistaa
Tiesitkö, että Maalahden Limppu -saaristolaisleivän hento makeus ja rukiin syvä paahtuneisuus sopivat yhteen niin suolaisten juustojen kuin makean jäätelön kanssa? Vain taivas on rajana, kun mietit tapoja herkutella saaristolaisleivällä.
Alta voit napata 3+1 inspiroivaa ja kesäistä reseptiä. Nopea voileipäkakku on täydellinen katettava kesän juhliin, on kyse sitten lakkiaisista tai mökkijuhlista. Grilliburgerit tuovat vaihtelua grillailuun ja vegaaninen linssihummus on helppo herkku pikniklimpulle.
Bonuksena kannattaa kokeilla Maalahden Limppu -leipää jälkkärissä: makea jäätelö yhdistettynä raikkaisiin mansikoihin ja paahtuneisiin limppukrutonkeihin on makuhermoja hivelevä yhdistelmä. Ääntä kohti!