Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaasan Street Food tarjoilee maistuvat kesähetket!

Teksti:
Vaasan Street Food
Kuvat:
Vaasan Street Food
Julkaistu: 10.6.2024
|
Muokattu: 10.6.2024
Kaupallinen yhteistyö / Vaasan Street Food. Kotiuskottava katuruoka tekee kesäkokkaamisesta vaivatonta ja hauskaa, tarjoten samalla mahdollisuuden rokata omannäköistä tyyliä. Nosta kesäiset ruokamuistot uudelle tasolle Vaasan katuruokaresepteillä – ostamalla Vaasa Street Food sämpyläpussin voit voittaa myös lipun festareille!

Helppo täyttää, herkullinen nauttia

Kesä on yhdessäolon ja katuruoan juhla-aikaa. Vaasan Street Food kietoo makunautinnon ja kesäisen tunnelman muhkeisiin sämpyläpaketteihin – tänä kesänä ei tarvitse tinkiä elämyksistä, oli suunnitelmissasi sitten puistopiknik, mökkireissu tai festarietkot. Hampurilaiset, burgerit, hodarit ja sandwichit ovat helppo täyttää omalla tyylilläsi, olit sitten klassikoiden ystävä tai seikkailunhaluinen kulinaristi. Voit nauttia herkuttelun rajattomista mahdollisuuksista, sillä katuruokareseptit sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Kesän parhaat festarieväät

Aurinko lämmittää kasvoja ja ilmassa leijuu odotuksen jännitys. Musiikin sävelet kaikuvat kauas, ihmismassa liikkuu eteenpäin hymy huulilla. Festivaalipäivässä on aina jotain erityistä. Se tunne, kun otat ensimmäisen suupalan herkullisesta eväästä ja maailma ympärilläsi näyttää parastaan. Jokaisessa pienessä murusessa on sitä tunnetta, jonka Vaasan Street Food haluaa tuoda lähemmäksi sinua.

Tiesitkö, että voit voittaa liput kesän Flow Festivalille tai Blockfesteille omasta sämpyläpussistasi? Tartu tilaisuuteen ja löydä lippusi nappaamalla kuva ostamastasi Vaasan Street Food -sämpyläpaketista!

Nappaa mieleisesi reseptit testiin alta tai tule testaamaan katuruokaherkkuja Vaasan Sandwich Club -ravintolaan Flow Festareille!

Klassiset Smash Burgerit

Smash burgerien salaisuus on kuuma pannu, rasvainen jauheliha ja pihvien litistys. Maistuu niin grillikatoksessa kuin kotikeittiössä.

Tarvitset:

  • 4 kpl Vaasan Soft Bun -perunaburgerisämpylää
  • 600 g naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17%)
  • 2 makeaa sipulia
  • 4 cheddarjuustosiivua
  • 2-3 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouheena

Etikkakurkut:

  • 1 kurkku (tai 2 avomaankurkkua)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Sinappimajoneesi:

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl kokojyväsinappia (dijon)

Valmistus:

  1. Valmista ensin kurkut: pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kannelliseen kulhoon. Mittaa joukkoon muut aineet. Laita kansi kiinni ja hölskyttele noin minuutin ajan, että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa burgereiden valmistumisen ajan.
  2. Mittaa majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi.
  3. Muotoile jauhelihasta 4 kuohkeaa palloa, leikkaa sipulit viipaleiksi.
  4. Kuumenna grilli tai hyvin lämpöä varaava paistinpannu. Nosta yksi pihvipallo kerrallaan kuumaan grilliin tai pannuun ja litistä pallo heti noin 1/2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavoin ja paista noin minuutin ajan. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille.
  5. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja käännä, mausta myös toinen puoli ja laita sen jälkeen juustoviipaleet pihvien päälle. Anna paistua vielä toinen minuutti tai kunnes juusto on kunnolla sulanut.
  6. Kuumenna sämpylät joko paistinpannulla tai grillissä.
  7. Lusikoi sämpylän pohjalle majoneesia ja sipulia. Laita pihvi ja kurkut sipulin päälle. Lusikoi majoneesia myös kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Kreikkalainen Sub Sandwich

Miltä kuulostaisi makumatka, jossa kanan tai seitanin ja fetan makukombo täydentyy raikkaalla tzatzikilla ja yrteillä?

Tarvitset:

  • 1 pss / 3 kpl Vaasan Sub Sandwich -leipää
  • 200 g vuolukanaa tai kanakebabia tai seitania
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl Sumac-maustetta
  • 200 g Tzatzikia
  • 2 kpl tomaattia
  • 1 kpl punainen chili, renkaina
  • 100 g fetaa, murustettuna
  • 1 ruukku rucolaa
  • 50 g Sriracha-majoneesia
  • 1 ruukku korianteria

Valmistus:

  1. Paista kana rypsiöljyssä ja mausta se lopuksi sumac-mausteella.
  2. Paahda subia 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Aseta rucola pohjalle, lisää tomaattiviipaleet, Tzaziki, murustettu feta ja paistettu kana. Pursota sriracha-majoneesia ja lisää lopuksi chili sekä korianteri lehtinä.

Rapuhodarit

Isompi juhlaväki tai pienempi porukka, rapuhodarit valmistuvat nopeasti ja kruunaavat kesäfiiliksen!

Tarvitset:

  • 1 pss Vaasan Soft Dog -hodarisämpylöitä
  • 1/2 pieni salottisipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 pieni lehtisellerinvarsi
  • 400 g (käsin kuorittuja) katkarapuja
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria rouheena

Lisäksi:

  • yrttejä tai versoja
  • sitruunalohkoja

Valmistus:

  1. Kuori sipuli ja pilko mahdollisimman pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon sitruunamehu, suola ja pippuri. Pese ja raasta sitruunankuori.
  2. Kuutioi maustekurkku ja lehtiselleri, ja yhdistä ne katkarapujen, majoneesin ja raastetun sitruunankuoren kanssa. Säästä muutama nätti rapu koristeeksi. Kääntele joukkoon marinoidut sipulit ja tillisilppu.
  3. Lämmitä hodarisämpylät ja täytä ne raputahnalla. Viimeistele lopuilla ravuilla ja yrteillä. Tarjoa heti sitruunalohkojen kanssa.

Sitruunahodarit

Makean nälkään maistuu unelmien kuuma koira, joka saa täydellisen tasapainon lemon curdista ja vaniljaisesta tuorejuustotahnasta.

Tarvitset:

  • 1 pss Vaasan Mini Hot Dog -hodarisämpylää
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/3 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Täyte:

  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

  • 6 rkl lemon curd -sitruunatahnaa (tai hilloa)
  • 300 g tuoreita marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita)

Valmistus:

  1. Tee täyte vatkaamalla tuorejuusto ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Laita seos halutessasi pursotinpussiin.
  2. Riko kananmunat laakealle lautaselle, lisää maito, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kääntele sämpylät munamaidossa ja paista voissa kauniin kullanruskeaksi.
  4. Pursota tai levitä tuorejuusto paistetuille sämpylöille. Viimeistele lemon curdilla ja marjoilla.