Kiehauta sokeri ja vesi.
Raasta raastimella yhdestä appelsiinin pinnasta hienoa kuoriraastetta ja lisää liemeen. Puolita appelsiinit, ja purista neste liemeen.
Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtynyt neste. Laita seos pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 8 tuntia tai yön yli. Sekoita sorbettiseosta noin tunnin välein alkuvaiheessa neljän tunnin ajan.
Tarjoa valmiin sorbetin lisäkkeenä vaikka appelsiinifileitä, tuoreita vadelmia ja minttua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
246
1032
—
—
52,0 g
52,0 g
7,0 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl appelsiininkuoriraastetta,
Kananmunan valkuainen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli