Hauduta runsas pata tai keitä iso kattilallinen keittoa, josta riittää pitkään. Talvella maistuvat runsaat ja lämmittävät ruoat, joita voi myös pakastaa arkea helpottamaan.
Talven lämmittävät reseptit ja vinkit talven juhliin
Lämmittävät padat ja keitot
Talviset kasvikset
Juurekset ovat talviaikaan sopivia kasviksia, joiden maut pääsevät oikeuksiinsa etenkin uunissa paahdettuna. Vitamiinipitoiset sitrukset ovat talvella parhaimmillaan, ja niillä tuot uutta makua talvisiin salaatteihin ja salaatin kastikkeisiin.
Jälkiruokia talveen
Talven jälkiruoissa kannattaa hyödyntää kauden sitrushedelmiä. Ota ostoskoriin valikoima erilaisia sitruksia ja kokkaa makea aterian päätös tai raikas leivonnainen kahvin kanssa nautittavaksi.
Laskiainen & Runebergin päivä
Alkuvuosi on maukkaiden juhlapäivien aikaa. Runebergin päivänä herkutellaan kansallisrunoilijan leivoksilla, jonka maut voi leipoa myös kakun ja kääretortun muotoon. Laskiaisena nautitaan hernekeittoa sekä leivotaan perinteisiä laskiaispullia ja niiden uusia variaatioita. Kokeilisitko tänä vuonna laskiaispullapitkoa tai mantelicroissanteja, joissa maistuu laskiaispullasta tutut maut?
Ystävänpäivä
Ilahduta ystävää leivonnaisilla tai kokkaa maukas menu ja kutsu rakkaat yhteisen pöydän ääreen. Pienet itse tehdyt lahjat yllättävät myös ystävän iloisesti.