Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdetut parsat

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vihreä parsa tuo kevään lautaselle! Uunissa paahdetut parsat on helppo tehdä ja ne valmistuvat nopeasti. Pyöräytä vain parsatangot mausteöljyssä ja paahda hetki uunissa. Vihreä tankoparsa on täydellinen lisuke kalalle, kanalle, lihalle tai kasvisruoalle.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat. Katkaise parsoista kova tyviosa pois ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti. Laita parsat uunivuokaan.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2

Valuta öljy ja ripottele mausteet parsoille. Kääntele parsoja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat saavat vähän väriä. Tarjoa heti esimerkiksi hollandaisekastikkeen tai sitruunamehulla maustetun voisulan kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2022
|
Muokattu: 31.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

102

427

7,5 g

0,5 g

2,5 g

2,3 g

4,5 g

3,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli