Paahdetut parsat
15 min (josta 15 min aktiivista)
4 Annosta
Vihreä parsa tuo kevään lautaselle! Uunissa paahdetut parsat on helppo tehdä ja ne valmistuvat nopeasti. Pyöräytä vain parsatangot mausteöljyssä ja paahda hetki uunissa. Vihreä tankoparsa on täydellinen lisuke kalalle, kanalle, lihalle tai kasvisruoalle.
Ainekset
Valmistus
1
Huuhtele parsat. Katkaise parsoista kova tyviosa pois ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti. Laita parsat uunivuokaan.
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2
Valuta öljy ja ripottele mausteet parsoille. Kääntele parsoja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3
Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat saavat vähän väriä. Tarjoa heti esimerkiksi hollandaisekastikkeen tai sitruunamehulla maustetun voisulan kanssa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2022
|Muokattu: 31.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
102
427
7,5 g
0,5 g
2,5 g
2,3 g
4,5 g
3,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli