Paahdetut parsat

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Vihreä parsa tuo kevään lautaselle! Uunissa paahdetut parsat on helppo tehdä ja ne valmistuvat nopeasti. Pyöräytä vain parsatangot mausteöljyssä ja paahda hetki uunissa. Vihreä tankoparsa on täydellinen lisuke kalalle, kanalle, lihalle tai kasvisruoalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
2 rklsitruunamehua
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele parsat. Katkaise parsoista kova tyviosa pois ja kuori parsat tarvittaessa ohuelti. Laita parsat uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
  2. 2

    Valuta öljy ja ripottele mausteet parsoille. Kääntele parsoja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paahda parsoja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat saavat vähän väriä. Tarjoa heti esimerkiksi hollandaisekastikkeen tai sitruunamehulla maustetun voisulan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
6.3.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä