Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuohkea bataattikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
kana- tai kasvisliemikuutio
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa
1 kpl
prk (2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
2 dl
kivennäisvettä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
n. 1 l vettä
n. 900 g bataattia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio. Lisää kuoritut ja kuutioidut bataatit. Keitä kunnes ovat ihan kypsät. Ota keitinvedestä n. 2 dl talteen ja valuta loput pois.

2

Soseuta bataatit sauvasekoittimella talteen otetun keitinveden kanssa hienoksi soseeksi. Mausta suolalla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.

3

Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi, kunnes vispilästä jää vaahtoon selkeät kuviot. Laita bataattisose takaisin liedelle miedolle lämmölle. Ota kolme reilua ruokalusikallista vaahtoa talteen ja sekoita loput soseen joukkoon varovasti nostellen, ettei vaahtoisuus katoa. Kaada joukkoon kivennäisvesi ja sekoita hellästi. Nosta kattila liedeltä.

4

Sekoita talteen otetun vaahdon sekaan hienonnettu timjami. Annostele keitto lautasille, tiputtele päälle timjamikermaa ja vedä lusikan kärjellä tipat kuvioiksi keiton pintaan.

5

Tarjoile heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.4.2022
|
Muokattu: 5.12.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.