Paloittele suklaa. Mittaa 1 dl kermaa ja suklaa kattilaan. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kermavaahtoon.
Murskaa täytekeksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai tehosekoittimessa.
Kokoa suklaamousse ja keksimurut kerroksittain laseihin. Annostele keksimurua lasin pohjalle ja lusikoi tai pursota moussea murujen päälle. Jätä keksimurua päällimmäiseksi ”multakerrokseksi”.
Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaalla RIP-teksti suklaakeksien takapuolelle. Nosta keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Koristele annokset kekseillä ja halloweenmakeisilla.
Vinkki: Suklaamoussen voi koota myös isoon kulhoon.
Vinkki: Koristele keksit erilaisilla teksteillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
593
2484
44,2 g
27,8 g
43,2 g
32,7 g
2,2 g
5,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
halloweenmakeisia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli