Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin kulmiin, noin sentin päähän reunasta, reunojen suuntaiset viillot. Sivele levyn keskelle kylmää vettä. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
Lusikoi täytettä kunkin tortun keskelle ja koristele halutessasi tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
90
377
8,1 g
3,1 g
0,8 g
0,7 g
0,1 g
3,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste),
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli