Perinteisen siman valmistaja pärjää simppeleillä raaka-aineilla: tarvitset sokeria, sitruunaa, vettä sekä pienenpienen nokareen hiivaa, joka saa siman käymään. Usein sima tehdään tuoreesta hiivasta, mutta sen valmistus onnistuu mainiosti myös pienellä hyppysellisellä kuivahiivaa. Kuivahiiva vaatii hieman tuorehiivaa lämpimämmän nesteen, noin 42-asteisen.
![Simaa laseissa ja lasipulloissa tarjottimen päällä. Pilkullinen liina, serpentiiniä, sitruunaviipaleita sekä munkkeja kulhossa.](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/63erOunLOhUXeh1D2nvIC2/74c6ea8dfb98f248cfeb0676f68564f8/vappusima_netti__1_.jpg?fit=thumb&h=1600&q=60&w=1600)
![Simaa laseissa ja lasipulloissa tarjottimen päällä. Pilkullinen liina, serpentiiniä, sitruunaviipaleita sekä munkkeja kulhossa.](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/63erOunLOhUXeh1D2nvIC2/74c6ea8dfb98f248cfeb0676f68564f8/vappusima_netti__1_.jpg?fit=fill&h=900&q=60&w=1600)
Sima