Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arkiruoka

Hittilaite mullisti ruoanlaiton: miksi airfryer on niin suosittu? 

Airfryer on nykyään monen keittiön vakiovaruste, eikä sen suosio osoita merkkejä hiipumisesta. 

Blurred placeholder Pilkottuja kasviksia airfryerin ruokakorissa.Pilkottuja kasviksia airfryerin ruokakorissa.
Blurred placeholder Pilkottuja kasviksia airfryerin ruokakorissa.Pilkottuja kasviksia airfryerin ruokakorissa.
Teksti: Emilia Tukiainen
Kuvat: Adobe Stock
25.10.2024 | Päivitetty 25.10.2024

Airfryer, joka tunnetaan myös nimillä ilmafriteerauskeitin tai kiertoilmakypsennin, ei ole kovin uusi keksintö. Laitteita on ollut olemassa jo yli vuosikymmenen ajan, mutta niiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti vasta viime vuosien aikana.  

Airfryer toimii kuin tavallinen kiertoilmauuni. Ilma kiertää airfryerissä kuitenkin huomattavasti kiertoilmauunia nopeammin, joten ruoanlaitto on tästä syystä nopeampaa ja tehokkaampaa. Nopeasti kiertävän kiertoilman ansiosta ruoka saa rapean paistopinnan, mutta sisäpuoli pysyy mehukkaana.

Terveellistä ja monipuolista 

Yksi suurimmista syistä airfryerin suosiolle on lupaus terveellisemmästä ruoanlaitosta. Airfryerin kuumalla ilmalla ruokaa voidaan valmistaa huomattavasti vähäisemmällä öljymäärällä kuin esimerkiksi perinteisillä rasvakeittimillä.  

Yksi airfryer-kokkailujen kestosuosikki onkin ranskalaiset, joista on aiemmin ollut lähes mahdotonta loihtia rapeita kotikeittiössä. Laitteet ovat kuitenkin hyvin monipuolisia, ja niillä voi perinteisten pikaruokien lisäksi paistaa vihanneksia ja jopa valmistaa jälkiruokia. 

Käyttäjäystävällinen valinta 

Airfryeriä kehutaan usein sen helppoudesta, eikä suotta. Laitteiden suosio perustuu osaksi myös sen  kätevyyteen, sillä sen avulla on mahdollista valmistaa tavallista kotiruokaa nopeasti ja vaivatta. Airfryerit vetoavatkin erityisesti niihin, jotka haluavat yksinkertaistaa päivittäistä ruoanlaittoaan.  

Airfryerit ovat myös hyvin helppokäyttöisiä. Laitteessa on usein vain lämpötilasäädin, ajastin sekä muutama eri asetus, joka tekee laitteen käytöstä hyvin käyttäjäystävällistä.  

Sähkölasku pienemmäksi? 

Airfryerit ovat nopean lämpenemisensä ansiosta perinteistä uunia energiatehokkaampia. Pienikokoinen laite ei myöskään lämmitä koko keittiötä, ja ruoat valmistuvat sen pienen koon ansiosta myös tavallista uunia nopeammin.

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.