Vielä saa syödä appelsiineja niin, että napa paukkuu! Nauti mehukkaat appelsiinit sellaisenaan tai paloittele niitä raikkaaseen hedelmäsalaattiin. Appelsiineja kannattaa käyttää myös pääruokiin ja salaatteihin.
Appelsiinikana
Vielä saa syödä appelsiineja niin, että napa paukkuu! Nauti mehukkaat appelsiinit sellaisenaan tai paloittele niitä raikkaaseen hedelmäsalaattiin. Appelsiineja kannattaa käyttää myös pääruokiin ja salaatteihin.
Muhkea ja makea. Pensasmustikka on herkkusuun ja kotileipurin lempimarja. Kookkaat, komeat ja kiinteät marjat näyttävät upealta kakun välissä ja koristeena. Pakastettuinakin ne säilyttävät makeutensa ja muotonsa, joten nyt kannattaa pistää pensasmustikoita talteen myös äkillisen makeanhimon varalle.
Kauniin vihreä parsakaali on superruokaa varresta nuppuihin. A- ja C-vitamiinien lisäksi se sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten rouskuttele sitä raakana ja paahda tai keitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.
Edullinen ja aina saatavilla. Sipuli on hämmästyttävän monipuolinen kasvis, joka toimii monessa ruoassa maustajan sivuroolissa. Sipulille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus loistaa myös aterian päätähtenä! Kokeile esimerkiksi ranskalaista sipulikeittoa tai sipuli-pekonipastaa.