Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääkallojuustokakut

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Leivo halloweeniksi hyytävän herkullisia minijuustokakkuja, jotka koristeellaan sulatetulla suklaalla. Helpot juustokakut kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainekset

12 kpl
täytekeksejä (Oreo tai Domino)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
150 g
(1 prk) smetanaa
1 1/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kananmunaa

Lisäksi

12-paikkainen muffinipelti
12 paperista muffinivuokaa
50 g
(½ levyä) tummaa leivontasuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aseta muffinivuoat pellille ja keksit vuokien pohjalle.

12 paperista muffinivuokaa
12-paikkainen muffinipelti
12 kpl
täytekeksejä (Oreo tai Domino)
2

Sekoita tuorejuusto, smetana ja sokerit tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
150 g
(1 prk) smetanaa
1 1/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kananmunaa
3

Jaa juustokakkumassa tasaisesti vuokiin. Paista 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtyneet juustokakut jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

4

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Siirrä suklaa pursotinpussiin ja koristele kakut pääkallokuviolla.

50 g
(½ levyä) tummaa leivontasuklaata

Vinkki: Pursotinpussiksi käy pieni elintarvikekelpoinen muovipussi tai leivinpaperista taiteltu pursotin.

Vinkki: Pikkutarkka koristelu eli pritsaus onnistuu leivinpaperista taitellulla pienellä pursottimella.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.9.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

289

1210

20,2 g

11,9 g

20,6 g

17,3 g

0,4 g

6,7 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12-paikkainen muffinipelti,

12 paperista muffinivuokaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli