Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo suklaakakku

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Muutaman aineksen edullinen suklaakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Suklainen tuorejuustokuorrutus antaa kakulle mehevyyttä ja vadelmat koristavat pinnan.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 dl
maitoa
1 dl
kaakaojauhetta
100 g
(1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (Coop)
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa

Kuorrute

200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) suklaakastiketta

Koristeluun halutessasi

vadelmia (pakaste, kotimaisia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, öljy, maito ja kaakaojauhe. Yhdistä leivinjauhe desiin jauhoja ja lisää kaikki loput ainekset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina vuokaan. Paita 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

3 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 dl
maitoa
1 dl
kaakaojauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
(1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (Coop)
1/4 tl
suolaa
2

Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto ja suklaakastike tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle. Koristele vadelmilla.

200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl
(1 prk) suklaakastiketta
vadelmia (pakaste, kotimaisia)

Vinkki: Kakun voi syödä myös ilman kuorrutetta kuivakakun tapaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 31.10.2024
|
Muokattu: 1.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1640

26,5 g

7,3 g

31,8 g

19,4 g

1,8 g

6,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (1 prk) suklaakastiketta,

vadelmia (pakaste, kotimaisia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli