Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.
Lisää kerma, muna, korppujauhot, siirappi, suola ja muskotti seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Murustele feta. Kuori ja rouhi pistaasit. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhot, feta ja pistaasit. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Vinkki: Voit korvata bataatin porkkanalla.
Vinkki: Saat laatikon vielä nopeammin valmiiksi käyttämällä valmista kasvissosetta.
Vinkki: Vegaaninen versio valmistuu, kun korvaat kerman ja munan paksulla kaurafraichella ja fetan vegaanisella salaattijuustolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1256
13,6 g
7,0 g
31,5 g
11,9 g
4,3 g
9,9 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli