Cassoulet eli kana-papupata
Ainekset
Pangrattato
Lisäksi
Valmistus
Ota kana huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa paistileikkeet puoliksi. Ruskista leikkeiden pinnat öljyssä kasarissa ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuutioi chorizot. Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele ja kuutioi selleri. Kuori ja hienonna sipulit.
Paista chorizoja kasarissa, kunnes rasva irtoaa. Lisää porkkana, selleri ja sipulit, paista 5 minuuttia. Lisää leikkeet, tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja mausteet kasariin. Hauduta kannen alla 25 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia.
Valmista pangrattato. Paista pankojauhot öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Hienonna persilja ja sekoita pankoihin. Mausta suolalla.
Tarjoa cassoulet riisin, perunan tai vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Viimeistele pangrattatolla.
Vinkki: Voit maustaa pangrattatoa esimerkiksi valkosipulilla tai sitruunankuorella.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä pangrattatoon eli köyhän miehen parmesaaniin kuivahtanutta vaaleaa leipää muruksi jauhettuna.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
524
2195
20,5 g
4,3 g
42,8 g
9,8 g
9,0 g
37,8 g
4,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä,
ruukkua lehtipersiljaa,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli