Yhteishyvä-lehden käynnistys osui kuohuvaan vuoteen 1905. Pietarissa tyytymättömyys Venäjän keisariin ja hallintoon purkautui tammikuussa mielenosoituksina, ja Venäjän valtakunnassa uumoiltiin kumousta ja uuden ajan alkamista. Myllerrys tuntui myös Suomen suuriruhtinaskunnassa, jossa venäläistämistoimenpiteet aiheuttivat laajalti vastarintaa.
Lehdistösensuurin takia uuden lehden julkaiseminen edellytti viranomaislupaa. Siksi Yhteishyvän tammi- ja helmikuun numerot olivat näytelehtiä. Julkaisulupa heltisi vasta 15. maaliskuuta 1905. Ensimmäisenä vuonna lehti ilmestyi kerran kuussa, seuraavana vuonna jo kerran viikossa.
Yhteishyvä perustettiin osuuskauppaväen aatteelliseksi ja käytännölliseksi valistajaksi, joten aiheiden kirjo ulottui yhteishengen virittämisestä kirjanpidon kiemuroihin. Se oli jäsenlehti, mutta alkumetreillään se ei suuntautunut vielä niinkään kuluttajille, vaan pikemminkin liikkeenhoitajille, osuuskauppojen hallituksille ja toimihenkilöille. Kunkin paikkakunnan oman osuuskaupan perustaminen oli aina yhteisen innostuksen aikaa, ja samaa uuden luomisen virkeyttä oli lehden perustamisessa.
Alkumetreillään Yhteishyvä ei suuntautunut vielä niinkään kuluttajille, vaan pikemminkin liikkeenhoitajille, osuuskauppojen hallituksille ja toimihenkilöille.