Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-kanasalaatti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Helppo kanasalaatti saa makua salsakastikkeesta ja chilillä sekä korianterilla maustetuista kanafileistä. Salaatista riittää niin päivälliseksi kuin seuraavan päivän lounaspurkkisalaateiksi. Salaatti pysyy raikkaana seuraavaan päivään, kun kasaat sen kerroksittain ja jätät kastikkeen alimmaiseksi.

Ainekset

400 g
(1 pkt) kanan sisäfileetä mausteöljyssä
1 dl
kvinoaa
200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
100 g
(1) suippopaprika
230 g
(1 pkt) kidneypapuja
140 g
(1 tlk) maissia
200 g
(1 prk) kermaviiliä (6 %)
230 g
(1 prk) salsa- tai tacokastiketta

Vinegretti

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1/4 tl
suolaa

Paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kanat huoneenlämpöön. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

400 g
(1 pkt) kanan sisäfileetä mausteöljyssä
1 dl
kvinoaa
2

Huuhtele parsakaalit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet, suikaloi paprika. Paloittele parsakaalit. Huuhtele ja valuta pavut sekä maissit.

200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
100 g
(1) suippopaprika
230 g
(1 pkt) kidneypapuja
140 g
(1 tlk) maissia
3

Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Sekoita puolet vinegretistä kvinoan ja puolet parsakaalien joukkoon.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
4

Paista kanat öljyssä pannulla. Leikkaa fileet suupaloiksi ja anna jäähtyä.

1 rkl
rypsiöljyä
5

Kokoa salaatti kulhoon tai purkkeihin kerroksittain. Lasipurkkien on hyvä olla vähintään 0,75 litran kokoisia. Jaa kermaviili ja salsakastike pohjalle. Lisää kvinoa, maissit, pavut, kanat, paprikat ja parsakaalit kastikkeen päälle. Säilytä salaatti kylmässä ruokailuun saakka. Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.

200 g
(1 prk) kermaviiliä (6 %)
230 g
(1 prk) salsa- tai tacokastiketta

Vinkki: Kokeile kvinoan sijaan täysjyväriisiä, ruokakauraa tai -ohraa (huomioi gluteeni).

Vinkki: Voit nopeuttaa valmistusta käyttämällä valmiiksi viipaloituna myytävää kypsää broileria.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 28.4.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

508

2125

21,3 g

3,8 g

43,8 g

15,0 g

9,8 g

29,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli