Ota kanat huoneenlämpöön. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtele parsakaalit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet, suikaloi paprika. Paloittele parsakaalit. Huuhtele ja valuta pavut sekä maissit.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Sekoita puolet vinegretistä kvinoan ja puolet parsakaalien joukkoon.
Paista kanat öljyssä pannulla. Leikkaa fileet suupaloiksi ja anna jäähtyä.
Kokoa salaatti kulhoon tai purkkeihin kerroksittain. Lasipurkkien on hyvä olla vähintään 0,75 litran kokoisia. Jaa kermaviili ja salsakastike pohjalle. Lisää kvinoa, maissit, pavut, kanat, paprikat ja parsakaalit kastikkeen päälle. Säilytä salaatti kylmässä ruokailuun saakka. Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.
Vinkki: Kokeile kvinoan sijaan täysjyväriisiä, ruokakauraa tai -ohraa (huomioi gluteeni).
Vinkki: Voit nopeuttaa valmistusta käyttämällä valmiiksi viipaloituna myytävää kypsää broileria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
508
2125
21,3 g
3,8 g
43,8 g
15,0 g
9,8 g
29,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli