Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloween-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Hyytävän hurja mutta helppo halloweenin juustokakku valmistuu ilman liivatetta.

Ainekset

Pohja

200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
50 g
voita

Täyte

200 g
valkosuklaata
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kiille

1/2 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä
1/2 dl
glukoosisiirappia
2 rkl
punaista elintarvikeväriä
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino)
50 g
voita
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaan mehu (3 rkl). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa, mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

200 g
valkosuklaata
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4

Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle.

5

Valmista kiille. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys kattilassa, kiehauta. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista ja paksuuntunut. Anna jäähtyä.

1/2 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä
1/2 dl
glukoosisiirappia
2 rkl
punaista elintarvikeväriä
1 tl
vaniljasokeria
6

Lisää kiille kakun päälle valuvina raitoina juuri ennen tarjoilua. Asettele veitsi keskelle kakkua.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.9.2024
|
Muokattu: 20.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

460

1928

33,1 g

20,9 g

35,4 g

29,1 g

0,7 g

5,7 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl punaista elintarvikeväriä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli