Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista puolikkaan mehu (3 rkl). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokerit, sulatettu suklaa, mehu ja kuoriraaste. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle.
Valmista kiille. Sekoita kylmä vesi ja maissitärkkelys kattilassa, kiehauta. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista ja paksuuntunut. Anna jäähtyä.
Lisää kiille kakun päälle valuvina raitoina juuri ennen tarjoilua. Asettele veitsi keskelle kakkua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
460
1928
33,1 g
20,9 g
35,4 g
29,1 g
0,7 g
5,7 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl punaista elintarvikeväriä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli