Kuori omenat ja inkivääri, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat uunivuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita inkivääriviipaleet ja mausteet maustepussiin tai sulje ne esimerkiksi suodatinpussiin, niin ne on helppo poistaa hillosta ennen purkitusta.
Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin. Sekoita omenoita puolen tunnin välein ja hauduta folion alla yhteensä 1 ½–2 ½ tuntia. Pehmeät kesäomenat soseutuvat nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.
Poista mausteet ja purkita kuuma hillo pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Säilytä hillo jääkaapissa. Vähäisen sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen keitetty hillo. Kuumana puhtaisiin astioihin purkitettuna ja kylmässä säilytettynä se säilyy kuitenkin useita kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi ennen purkittamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
244
1021
0,3 g
—
55,0 g
54,7 g
6,0 g
0,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 - 10 kpl inkivääriviipaletta,
1 dl vettä,
1 kpl kanelitanko,
1 rkl kardemummansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli