Pese appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori. Purista appelsiinien mehu (3 dl).
Murenna taatelit kattilaan. Lisää appelsiininmehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää rasva ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taateliseokseen. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lisää täyte päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla.
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
362
1516
19,6 g
11,9 g
38,3 g
24,3 g
3,3 g
6,2 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli