Puolukka-valkosuklaakakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Rosmariinisiirappi
Koristeluun
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle ja peitä myös reunat leivinpaperilla. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita seos vuorotellen rasvan kanssa vaahdon joukkoon. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.
Tee siirappi. Pilko rosmariini 3–4 osaan. Keitä siirapin aineksia miedolla lämmöllä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos hieman sakeutuu. Poista rosmariinit.
Kasta koristeluun varatut rosmariinit siirapissa ja anna kuivua leivinpaperilla 10 minuuttia. Pyöräytä ne sitten sokerissa ja kuivata leivinpaperilla.
Anna juuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita se juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen. Sekoita jäiset puolukat hilloon.
Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Käännä päällimmäinen kerros vadille leikkuupinta ylöspäin. Kostuta siirapilla. Levitä puolet hillosta kakulle, jätä noin 2 cm reunasta ilman täytettä. Levitä 1/3 juustotäytteestä kakulle. Aseta keskikerros paikalleen, kostuta, levitä loppu hillo ja puolet juustotäytteestä kakulle. Kumoa alin kerros päällimmäiseksi ja kostuta se. Laita kakku ja loppu täyte kylmään vähintään tunniksi.
Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele rosmariinilla, puolukoilla ja kanelitangolla. Leikkaa terävällä veitsellä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
539
2257
33,7 g
18,8 g
45,9 g
37,2 g
1,0 g
12,7 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl piparkakkumaustetta,
1 kpl iso rosmariininoksa,
rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli