Suklainen jouluhalko
Ainekset
Taikina
Täyte
Kuorrutus
Valmistus
Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5–7 minuuttia.
Kumoa kypsä kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille. Poista pohjapaperi torttupohjasta varovasti vetäen. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Rouhi suklaa. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Nostele vaahto tuorejuustoseokseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Laita jääkaappiin kuorrutuksen valmistuksen ajaksi.
Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja pikakahvijauhe samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Vedä haarukalla kuvioita jouluhalon pintaan. Säilytä halko jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
344
1441
23,3 g
13,6 g
25,7 g
19,1 g
1,2 g
7,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl Pikakahvijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli