Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulumausteinen lanttulaatikko

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Aateloi lanttulaatikko smetanalla, piparkakkumausteella ja pekaanipähkinöillä.

Ainekset

1 kpl
(700 g) lanttulaatikkoa
1 kpl
(120 g) smetanaa
2 tl
Piparkakkumaustetta
100 g
Pekaanipähkinöitä
1 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita lanttulaatikkoon smetana ja piparkakkumauste. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta.

1 kpl
(120 g) smetanaa
2 tl
Piparkakkumaustetta
2

Kääntele pekaanipähkinät öljyssä. Asettele ne laatikon pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

100 g
Pekaanipähkinöitä
1 tl
Rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

134

562

13,5 g

4,1 g

0,6 g

0,6 g

2,3 g

2,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (700 g) lanttulaatikkoa,

2 tl Piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli