Perinteinen porkkanalaatikko
Ainekset
Valmistus
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Vinkki: Jätä gluteenittomasta porkkanalaatikosta korppujauhot pois tai korvaa ne mantelirouheella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
208
869
3,9 g
2,0 g
33,8 g
20,9 g
5,1 g
5,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli