Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkapannacotta

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Puolukka antaa mukavaa kirpeyttä suussasulavaan ja kanelilla viimeisteltyyn pannacottaan. Tämän helpon puolukkajälkiruoan voi tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainekset

3 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

Pinnalle

1 tl
kanelia
2 - 4 kpl
piparkakkua
puolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta puolisulaneet puolukat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri.

3 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 1/2 dl
Sokeria
2

Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Nosta kattila syrjään. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne yksitellen kuumaan nesteeseen. Lisää joukkoon puolukkasose ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
maitoa
1 tl
Vaniljasokeria
3

Jaa seos tarjoilumaljoihin ja ripauta pinnalle kanelia. Vetele lusikalla kuvioita pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

1 tl
kanelia
4

Koristele annokset murennetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.

2 - 4 kpl
piparkakkua
puolukoita
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.9.2012
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1331

15,7 g

9,2 g

37,8 g

31,7 g

1,3 g

5,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

puolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli