Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot karjalanpiirakat

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Tee helpot karjalanpiirakat valmiista riisipuurosta. Piirakat voi pakastaa ja sivellä maito-voiseoksella sulatuksen ja lämmityksen jälkeen.

Ainekset

Taikina

1 1/2 dl
vettä
1 rkl
Kotimaista-rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
3 dl
Kotimaista-ruisjauhoja
1 dl
Kotimaista-vehnäjauhoja

Täyte

900 g
(3 prk, à 300 g) Kotimaista-riisipuuroa
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa hetki. Ota taikina pöydälle ja pyöritä tangoksi ruisjauhoja käyttäen. Jaa tanko 20 palaan. Peitä palat kelmulla. Pidä pöydällä runsaasti ruisjauhoja koko leivonnan ajan. Litistä pala ja kauli se taikinapulikalla ohueksi kiekoksi. Kauli kaikki ja laita ne limittäin kelmun alle, ruisjauhoja väliin.

1 dl
Kotimaista-vehnäjauhoja
3 dl
Kotimaista-ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
Kotimaista-rypsiöljyä
1 1/2 dl
vettä
2

Sekoita kananmunat puuroon. Ota kiekko ja sudi molemmilta puolilta jauhot pois. Levitä kiekolle reilu 1,5 rkl puuroa. Käännä vastakkaiset reunat puuron päälle ja rypytä molemmin etusormin puolesta välistä ylöspäin, käännä piirakka ja rypytä loput reunat.

900 g
(3 prk, à 300 g) Kotimaista-riisipuuroa
2 kpl
Kotimaista-kananmunaa
3

Laita piirakat pellille vieri viereen. Paista keskitasolla uunin kuumimmalla teholla (250 astetta) 10-15 minuuttia, kunnes puuroon tulee ruskeita täpliä.

4

Halutessasi sulata muutama nokare voita desiin maitoa ja voitele piirakat seoksella.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 19.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

108

451

3,1 g

0,9 g

14,2 g

2,5 g

1,4 g

5,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli