Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja sitruunankuori. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Lusikoi vaahtoa viiltoon ja tasoita pinta veitsellä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Painele vaahtoon koristeeksi kokonaisia vadelmia.
Vinkki: Koristele maritozzit dippaamalla mascarponetäytteen pinta pistaasi- tai suklaarouheessa.
Vinkki: Mausta mascarponekerma passionhedelmällä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1607
20,8 g
13,6 g
40,5 g
12,8 g
1,9 g
7,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli