Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita muusijauhe haarukkavatkaimella tasaisesti veteen. Anna jäähtyä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit.
Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Tarvitset 2 desilitraa raastetta.
Kun muusi on jäähtynyt, sekoita siihen jauhot, hiutaleet, öljy ja kesäkurpitsaraaste.
Lusikoi kummallekin pellille 4 samankokoista taikinakekoa. Taputtele ne jauhojen avulla käsin noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
Laita toinen pelti uunin alatasolle ja toinen keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
148
618
3,0 g
0,4 g
24,5 g
1,5 g
2,3 g
4,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli