Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen vadelmabrownie

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Mehevään suklaabrownieen upotetaan raikkaita vadelmasattumia.

Ainekset

100 g
tummaa suklaata
100 g
leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaurajuomaa
2 dl
(100 g) vadelmia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (koko noin 18 x 22 cm) leivinpaperilla.

2

Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa kattilaan ja sekoita haarukkavatkaimella, kunnes suklaa sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois hellalta. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

100 g
tummaa suklaata
100 g
leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
3

Mittaa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, sekoita puhtaalla haarukkavatkaimella. Lisää suklaaseos ja kaurajuoma, ja sekoita tasaiseksi.

3 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaurajuomaa
4

Levitä taikina vuokaan. Painele marjat taikinaan.

2 dl
(100 g) vadelmia
5

Paista brownieta uunin keskitasolla 25−30 minuuttia. Se saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.

Vinkki: Käytä maidotonta tummaa suklaata ja maidotonta margariinia, niin browniesta tulee vegaaninen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1418

15,1 g

5,8 g

44,0 g

23,5 g

3,0 g

4,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli