Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mutakakku

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Sisältä tahmean suklainen, mutta reunoista rapsakan kypsä mudcake on monen mielestä maailman paras suklaakakku. Parhaimmillaan mutakakku on, kun herkuttelet sen vielä hieman lämpimänä marjojen ja kermavaahdon kanssa. Jos leivot mutakakun etukäteen, lämmitä sitä varovasti uunissa ennen nautiskelua.

Ainekset

150 g
margariinia
150 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
3 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Lisäksi

marjoja
kermavaahtoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa rasva ja suklaa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Älä kuumenna enempää.

150 g
margariinia
150 g
tummaa suklaata
2

Sekoita sokeri ja kaakaojauhe voi-suklaaseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.

1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
3 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

Vinkki! Kypsä mutakakku on sisältä pehmeän suklainen. Jos leivot kakun etukäteen ja säilytät jääkaapissa, niin sisus kovettuu. Lämmitä jääkaapissa säilytettyä mutakakku 100-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ennen tarjoamista, niin sisus pehmenee uudestaan. Voit lämmittää kakkua varovasti myös mikroaaltouunissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 9.3.2022
|
Muokattu: 31.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

289

1210

15,8 g

6,3 g

31,4 g

17,2 g

1,7 g

4,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

marjoja,

kermavaahtoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli