Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Kuori pistaasipähkinät. Tee täyte soseuttamalla täytteen ainekset karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä täyte levylle. Taita levy lyhyeltä sivulta kolminkerroin, siten että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Kauli taitettu levy 1 cm paksuksi ja leikkaa lyhyeltä sivulta noin 1,5 cm:n paksuja nauhoja.
Muotoile nauhat ässiksi: Taita nauha puoliksi ja venytä niin, että nauhan pituus kaksinkertaistuu. Taita nauhan pää kohti keskustaa. Tee samoin nauhan toiselle päälle, mutta toiseen suutaan. Nauhasta muodostuu numeroa 8 muistuttava kuvio. Nipistä nauhojen päät kiinni toisiinsa. Nosta pullat sauma alaspäin pellille leivinpaperille.
Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
Sulata pinnalle tuleva voi. Voitele hieman jäähtyneet pullat ja pyöräytä pinta sokerissa.
Vinkki: Leivo pullat vegaanisena korvaamalla maito kaurajuomalla ja voi maidottomalla leivontamargariinilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1313
15,2 g
7,4 g
37,1 g
15,4 g
2,1 g
6,2 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli