Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele vuokaan.
Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
Muotoile taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin 20:een palaan ja pyöritä ne palloiksi. Kasta taikinapallot ensin voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Irrota vuoka jäähtyneenä.
Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.
Vinkki: Oikaise leivonnassa käyttämällä pakastealtaasta löytyvää gluteenitonta pullataikinaa. Käytä tuolloin pienempää vuokaa (vetoisuus noin 1 l) ja puolita täytteen määrä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3662
15328
111,0 g
45,0 g
582,0 g
246,0 g
21,0 g
66,0 g
5,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli