Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteiset korvapuustit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Korvapuustit ovat kahvihetkien kuningattaria. Leivo uunituoretta, pehmeää pullaa arkeen ja juhlaan kanelia säästelemättä tällä helpolla ohjeella.

Ainekset

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Muna
14 dl
(900 g) vehnäjauhoja
100 g
Pehmeää margariinia tai voita

Täyte

100 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kanelia

Voiteluun

1 kpl
Muna

Pinnalle

2 rkl
Raesokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vatkaa taikinaa aluksi voimakkaasti, jolloin taikinaan sitoutuu ilmaa. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää mutta ei löysää. Lisää hyvin pehmeä, miltei juokseva rasva taikinaan alustamisen loppupuolella. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Muna
14 dl
(900 g) vehnäjauhoja
100 g
Pehmeää margariinia tai voita
2

Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30–45 minuuttia.

3

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa isoimmat ilmakuplat pois. Puolita taikina. Kauli molemmat palat noin 30 x 50 cm:n kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levyt tiukalle rullalle, jätä saumapuoli pöytään vasten. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Käännä korvapuustien kapea puoli ylöspäin ja paina se sormilla pöytää vasten, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

100 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kanelia
4

Pane korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele puustit rikkivatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

1 kpl
Muna
2 rkl
Raesokeria

Korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4. lokakuuta.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 21.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1324

9,7 g

5,8 g

48,6 g

15,5 g

1,8 g

7,2 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Jauhettua kardemummaa,

1 - 2 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli