Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Tee täyte sekoittamalla pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 45 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma alle. Leikkaa rulla 12 palaan (noin 5 cm). Paina kunkin palan keskelle sormilla ura, jolloin leikkauspinnat avautuvat kierteiksi. Nosta puustit leivinpaperille pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.
Paista puusteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota puustit uunista ja levitä kuorrutus päälle. Paista vielä 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja puustit ovat kypsiä.
Vinkki: Nämä korvapuustit eivät kaadu paistettaessa, sillä niitä ei leikata perinteiseen kolmion muotoon. Lopputulos on silti yhtä kaunis kuin kahvilassa!
Vinkki: Pakasta ylijäänyt hiiva ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Pakastettu hiiva sulaa vartissa ja toimii tuoreen tavoin. Nosta hiiva sulamaan suoraan leivonta-astiaan, sillä se löystyy sulaessaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
376
1575
17,2 g
8,3 g
46,3 g
17,7 g
2,8 g
7,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli