Tarvitset kaksi pientä kattilaa ja yhden lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti toisen kattilan päälle.
Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä niin, että hera painuu kattilan pohjalle.
Kiehauta toisessa kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien.
Erottele keltuaiset kulhoon. Sekoita 3 rkl lämmintä vettä ja sinappi keltuaisiin ja laita kulho vesikattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaisseos kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Valuta voisula ohuena nauhana, pienissä erissä, ilman heraa keltuaisseokseen ja sekoita samalla voimakkaasti, kunnes kastike on pehmeää, tasaista ja paksua. Pidä lämpötila matalana, jotta kananmuna ei kokkeloidu. Ota tarvittaessa kulho hetkeksi kattilan päältä työpöydälle, jäähdytä sekoitellen ja jatka sitten valmistusta vesihauteessa.
Sekoita sitruunamehu, suola ja valkopippuri valmiiseen kastikkeeseen. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
417
1744
44,3 g
25,3 g
0,5 g
0,5 g
—
5,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl lämmintä vettä,
½ sitruunan mehu,
ripaus suolaa,
ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli