Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikroaaltouunissa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon, ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta seos lopuksi halutessasi konjakilla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin ¾ kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppu neljännes kermavaahdosta koristeluun. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.
Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla sekä halutessasi suklaa- tai pähkinärouheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
456
1910
38,0 g
22,5 g
21,0 g
20,0 g
2,0 g
5,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli