Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kananmuna – keittiön pieni pyöreä sankari sopii monipuolisesti ruoanlaittoon

Kananmunaa monipuolisempaa raaka-ainetta on vaikea keksiä. Se sitoo, kuohkeutta ja pelastaa, kun pitää saada pikaisesti purtavaa. Kokeile uusia koko perheen kokkausideoita ja katso kaikki kananmunareseptit!

Kananmunalla on tärkeä rooli monissa ruoissa ja leivonnaisissa. Se saostaa majoneesin ja hollandaisekastikkeen, hyydyttää makaronilaatikon ja crème brûléen sekä kuohkeuttaa kakkutaikinat ja kiillottaa pullien pinnat.

Aamiaisella muna maistuu monille keitettynä tai paistettuna. Voit valmistaa myös erilaisia munakkaita liedellä tai näppärästi uunissa ja jopa mikrossa. Muista myös brunssipöytien suosikit, uunimuna-avokadot ja uppomunat parsan kera.

Keitettyjä, kuorittuja kananmunia voit piilottaa lihamurekkeeseen tai lohipiirakkaan, viipaloida sillileivälle, upottaa pinaatti- tai ramenkeittoon ja käyttää ruokaisaan kalasalaattiin.

Munavoi syntyy näppärästi munaleikkurilla: viipaloi muna, käännä 90 astetta, paina leikkuria uudelleen ja sekoita silppu pehmeään voihin.

Kääretortun tapaan tehtävän munakasrullan sisään voit kääräistä maukkaan täytteen sienistä, katkaravuista, savuporosta tai -lohesta. Se sopii tarjottavaksi vaikkapa alkupalana pääsiäispöydässä.

Kananmunat säilyvät tasaisessa huoneenlämmössä tai viileässä (12–14 astetta) jopa parasta ennen -päivämäärää pidempään.