Uuniomenahillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uuniomenahillo

Uuniomenahillo

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Hauduta omenat herkulliseksi hilloksi uunin lämmössä. Uuniomenahillo makeutetaan pienellä sokerimäärällä. Lisämakua antavat inkivääri, kaneli ja kardemumma.

Ainekset

1 1/5 kg
omenoita
5 - 10 kpl
inkivääriviipaletta
1 dl
hillosokeria
1 dl
vettä
1 kpl
kanelitanko
1 rkl
kardemummansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori omenat ja inkivääri, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat uunivuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita inkivääriviipaleet ja mausteet maustepussiin tai sulje ne esimerkiksi suodatinpussiin, niin ne on helppo poistaa hillosta ennen purkitusta.

1 1/5 kg
omenoita
1 dl
vettä
1 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
5 - 10 kpl
inkivääriviipaletta
1 rkl
kardemummansiemeniä
2

Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin. Sekoita omenoita puolen tunnin välein ja hauduta folion alla yhteensä 1 ½–2 ½ tuntia. Pehmeät kesäomenat soseutuvat nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

3

Poista mausteet ja purkita kuuma hillo pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

4

Säilytä hillo jääkaapissa. Vähäisen sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen keitetty hillo. Kuumana puhtaisiin astioihin purkitettuna ja kylmässä säilytettynä se säilyy kuitenkin useita kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.

Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi ennen purkittamista.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1021

244

0,3 g

55,0 g

54,7 g

6,0 g

0,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 - 10 kpl inkivääriviipaletta,

1 dl vettä,

1 kpl kanelitanko,

1 rkl kardemummansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli