Uuniomenahillo - Yhteishyvä

Uuniomenahillo

Uuniomenahillo
Kappaleita
3
Valmistusaika
Useita tunteja
Hauduta omenat herkulliseksi hilloksi uunin lämmössä. Uuniomenahillo makeutetaan pienellä sokerimäärällä. Lisämakua antavat inkivääri, kaneli ja kardemumma.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
omenoita
5 - 10 kpl
inkivääriviipaletta
1 dl
hillosokeria
1 dl
vettä
1 kpl
kanelitanko
1 rkl
kardemummansiemeniä

Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi ennen purkittamista.

Näin teet

1

Kuori omenat ja inkivääri, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat uunivuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita inkivääriviipaleet ja mausteet maustepussiin tai sulje ne esimerkiksi suodatinpussiin, niin ne on helppo poistaa hillosta ennen purkitusta.

1 1/5 kg
omenoita
1 dl
vettä
1 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
5 - 10 kpl
inkivääriviipaletta
1 rkl
kardemummansiemeniä
2

Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin. Sekoita omenoita puolen tunnin välein ja hauduta folion alla yhteensä 1 ½–2 ½ tuntia. Pehmeät kesäomenat soseutuvat nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

3

Poista mausteet ja purkita kuuma hillo pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

4

Säilytä hillo jääkaapissa. Vähäisen sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen keitetty hillo. Kuumana puhtaisiin astioihin purkitettuna ja kylmässä säilytettynä se säilyy kuitenkin useita kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g165 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja6 g18 g
Energiaa kj1021 3064
Energiaa kcal244 732

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 - 10 kpl inkivääriviipaletta

  • 1 dl vettä

  • 1 kpl kanelitanko

  • 1 rkl kardemummansiemeniä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g165 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja6 g18 g
Energiaa kj1021 3064
Energiaa kcal244 732

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 - 10 kpl inkivääriviipaletta

  • 1 dl vettä

  • 1 kpl kanelitanko

  • 1 rkl kardemummansiemeniä

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.