Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon, lisää vesi, tomaattisose, korppujauhot ja mausteet. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää jauheliha ja munat korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.
Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Aseta keitetyt kananmunat levyn keskelle tai levitä muu valitsemasi täyte murekelevylle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle.
Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke perunamuusin kanssa. Vinkki: Lisää perunoiden keitinveteen loppuvaiheessa pakasteherneitä ja keitä pari minuuttia. Soseuta perunat herneiden kanssa, jolloin muusista tulee raikkaan vihreä.
Voit täyttää lihamurekkeen myös kypsillä, paahdetuilla tai höyrytetyillä kasviskuutioilla, pakastevihanneksilla tai esimerkiksi suolakurkkukuutioilla ja juustoraasteella. Kokeile täytteissä myös hienonnettuja yrttejä esimerkiksi tuorejuustoon sekoitettuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
291
1220
16,7 g
6,7 g
6,8 g
0,7 g
0,5 g
28,3 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 tl yrttiseosta (Välimeren),
1 dl Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia,
3 rkl Hienonnettua basilikaa tai persiljaa,
200 g Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä,
3 rkl Hienonnettua persiljaa,
0,5 tl Suolaa,
2 dl Juustoraastetta,
1 dl Hienonnettua persiljaa,
1 tl Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli