Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikonlopun lihamureke

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Iki-ihanan lihamurekkeen sisältä löytyy yllätys, kun kätket keskelle rivin keitettyjä kananmunia tai paistettuja herkkusieniä. Vanhanajan murekkeen voi täyttää myös suolakurkuilla, juustoraasteella tai pakastevihanneksilla. Astetta modernimpi retroruoka sisältää fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia.

Ainekset

500 g
naudan (paisti)jauhelihaa
1 kpl
sipuli (pieni)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
yrttiseosta (Välimeren)
2 kpl
kananmunaa

Kananmunatäyte:

4 kpl
kananmunaa keitettynä

Fetajuustotäyte:

100 g
fetajuustoa murennettuna
1 dl
Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa

Sienitäyte:

200 g
Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/2 tl
Suolaa

Juustotäyte:

2 dl
Juustoraastetta
1 dl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon, lisää vesi, tomaattisose, korppujauhot ja mausteet. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.

1 kpl
sipuli (pieni)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
yrttiseosta (Välimeren)
2

Lisää jauheliha ja munat korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.

500 g
naudan (paisti)jauhelihaa
2 kpl
kananmunaa
3

Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Aseta keitetyt kananmunat levyn keskelle tai levitä muu valitsemasi täyte murekelevylle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle.

4 kpl
kananmunaa keitettynä
4

Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke perunamuusin kanssa. Vinkki: Lisää perunoiden keitinveteen loppuvaiheessa pakasteherneitä ja keitä pari minuuttia. Soseuta perunat herneiden kanssa, jolloin muusista tulee raikkaan vihreä.

Voit täyttää lihamurekkeen myös kypsillä, paahdetuilla tai höyrytetyillä kasviskuutioilla, pakastevihanneksilla tai esimerkiksi suolakurkkukuutioilla ja juustoraasteella. Kokeile täytteissä myös hienonnettuja yrttejä esimerkiksi tuorejuustoon sekoitettuna.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 14.1.2005
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1220

16,7 g

6,7 g

6,8 g

0,7 g

0,5 g

28,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl yrttiseosta (Välimeren),

1 dl Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia,

3 rkl Hienonnettua basilikaa tai persiljaa,

200 g Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä,

3 rkl Hienonnettua persiljaa,

0,5 tl Suolaa,

2 dl Juustoraastetta,

1 dl Hienonnettua persiljaa,

1 tl Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli