Ota margariini huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (noin 25 cm) kevyesti. Säädä uuni 200 asteeseen.
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta tonnikalat. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuullota purjo ja sipulit öljyssä pannulla, anna jäähtyä hetki. Lisää tonnikala ja chilikastike. Sekoita.
Levitä sipuli-tonnikalatäyte piirakkapohjalle. Sekoita tuorejuustot, munat ja maito kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tuorejuustoseos vuokaan täytteen päälle. Siirtele täytettä kevyesti lusikalla, jotta tuorejuustoseos asettuu täytteen lomaan tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kevyesti ruskistunut.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
391
1635
24,3 g
8,9 g
21,5 g
5,3 g
1,8 g
20,9 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm pala purjoa,
0,5 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli