Oranssi kurpitsa sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, ja siitä voi kovertaa myös irvistelevän Halloween-lyhdyn.
Kurpitsapikkelssi
Oranssi kurpitsa sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, ja siitä voi kovertaa myös irvistelevän Halloween-lyhdyn.
Viime vuosina suositun myskikurpitsan tunnistaa hauskan päärynämäisestä muodosta. Se kätkee sisälleen kirkkaan oranssin ja makean hedelmälihan. Paloiteltuna nopeasti kypsyvä malto maistuu ihanan samettiselta esimerkiksi sosekeitossa tai ohratossa.
Hokkaidokurpitsa on kiinteän oranssimaltoinen ja makea. Se maistuu suolaisena lisukkeena uunissa paahdettuna, paloina pastakastikkeessa, soseutettuna keitoissa tai amerikkalaisessa kurpitsapiirakassa.
Spagettikurpitsan nimikin viittaa sen veikeään sisukseen, joka purkautuu kypsennettäessä kuin pasta. Muodoltaan kurpitsa on iso, pitkänomainen ja väri vaihtelee keltaisesta ja oranssista vihreään. Sen mallosta voit maustaa gluteenittoman vegespagetin tai halkaistuna se sopii myös koverrettavaksi ja täytettäväksi. Älä syö siemeniä.